Gå videre til innhold
Øker lagringskapasiteten

Nyhet -

Øker lagringskapasiteten

En ny hall for mellomlagring av næringsavfall er i ferd med å reise seg ved Tafjord Kraftvarme sitt forbrenningsanlegg i Ålesund. Hallen, som skal stå ferdig og tas i bruk i løpet av høsten, vil bidra til økt stabilitet både på avfallsmottaket og i forbrenningsovnene.

Tafjord Kraftvarme øker nå lagringskapasiteten for næringsavfall med hele 20 000 m3. I følge driftsleder ved anlegget, Tor Tynes, vil dette ha en svært positiv effekt i forhold til det å kunne drifte anlegget på en mest mulig effektiv måte.

- Vi har i dag to ovnslinjer her hos oss i Breivika i Ålesund. Disse vil i løpet av noen måneder være oppe i en kapasitet som tilsier at vi kan forbrenne 100 000 tonn avfall årlig. Siden vi har hatt svært begrenset kapasitet for å lagre næringsavfall hittil, har vi vært avhengige av å få dette kontinuerlig levert. Det har vært en utfordring både for oss og for dem som leverer til oss. Med den nye hallen vil vi kunne ta imot næringsavfall og lagre dette til vi har behov for det. Vi vil dermed kunne gi et bedre tilbud til kundene våre og samtidig få en mer lønnsom drift ved forbrenningsanlegget, sier han.

For å få en bedre tilførsel av næringsavfall, inngikk Tafjord Kraftvarme ved årsskiftet en avtale med Bingsa gjenvinningsstasjon om lagring av næringsavfall der.

- Denne avtalen var en midlertidig løsning for å bedre på forholdene til vi selv kunne håndtere større mengder næringsavfall. Kundene våre har derfor fått levert næringsavfall der etter behov og så har gjenvinningsstasjonen sørget for knusing og lagring. Dette har fungert godt og gitt oss bedre utnyttelse av avfallet. Vi ser likevel frem til at vårt eget mellomlager skal stå ferdig til høsten slik at vi kan unngå de ekstra utfordringene denne midlertidige løsningen har medført i forhold til transport, sier Tynes.

Arbeidet med nytt mellomlager for næringsavfall ved forbrenningsanlegget i Breivika startet tidlig på våren i 2013. Bygget har en grunnflate på 1000 m2 og er lagt inn mott terrenget mot syd. På sydsiden vil bygget stikke 15 meter over terrenget.

- Det er på den siden portene inn til siloen vil ligge, side om side ved portene til eksisterende silo. Bilene som skal losse næringsavfall vil med dette kjøre inn for automatisk innveiing av avfallet på den vekten vi allerede har ved anlegget. På nordsiden, som vender ned mot fjorden, vil bygget bli 30 meter over terrenget når det står ferdig. Bygget skal kles med plater, men vil nok likevel være godt synlig fra fjorden, sier Tynes.


Emner

Kategorier

Kontakter

Kari Løken

Kari Løken

Pressekontakt kommunikasjonssjef +47 97482642

Relatert innhold

Får utnyttet avfallet lokalt

Får utnyttet avfallet lokalt

Tafjord Kraftvarme har nå inngått avtale om mottak av 22 000 tonn husholdningsavfall fra kommunene Sande, Herøy, Ulstein og Hareid. Dette er den nest største avtalen om mottak og behandling av avfall som er inngått på Sunnmøre noen sinne.

Kranselag ved forbrenningsanlegget

Kranselag ved forbrenningsanlegget

- I dag har vi feiret tett tak på den nye tømmehallen. Dette er en dag vi har sett frem til lenge, sier driftsleder ved forbrenningsanlegget, Tor Tynes.

Fjernvarme og fornybart er fremtiden

Fjernvarme og fornybart er fremtiden

Stortinget har bestemt at Norge i løpet av en generasjon skal bli et CO2-nøytralt samfunn. Da trengs både fjernvarme og nye, fornybare energikilder, sier ansvarlig for fjernvarmen i Tafjord Kraftvarme, i en kronikk i Sunnmørsposten 6. desember 2014..

Ny avtale med ÅRIM

Ny avtale med ÅRIM

TAFJORD signerte i dag avtale med ÅRIM om sluttbehandling av husholdningsavfall fra kommunene Giske, Sandøy, Vestnes og Sykkylven. Avtalen har en varighet på ett år, med mulighet for opsjon hvert år de kommende tre årene.

Ryker mer enn noensinne

Ryker mer enn noensinne

I juli 2015 ble et nytt renseanlegg tatt i bruk ved energigjenvinningsanlegget på Grautneset. Rensingen ble med dette enda bedre enn tidligere, med utslipp langt under de kravene som myndigheten setter. Likevel ser det ut som om det nå ryker mer ut fra pipen ved anlegget enn det gjorde tidligere.