Gå videre til innhold

Emner: Miljøteknikk, gjenvinning

Energigjenvinningsanlegget på Grautneset i Ålesund.

Fra aske til farbar vei

Bingsa Gjenvinning skal nå, sammen med TAFJORD, gjennomføre et prosjekt der målet er å finne løsninger som kan gi gjenbruk av bunnasken fra energigjenvinningsanlegget på Grautneset. Lykkes de vil resultatet være et betydelig løft både for de involverte selskapene og for Ålesund kommune sin satsing innen bærekraft.

Gunnar Hareid, adm. dir. i Tafjord Marked, Camilla Blom, leder av Tafjord EnergiArena og Annik Magerholm Fet, viserektor ved NTNU Ålesund, satser sammen for å gi bedriftene i Ålesund bærekraftige forretningsmodeller.

Satser på bærekraft

NTNU i Ålesund satser på bærekraft og er en pådriver for å få etablert en nasjonale kompetansehub «Business Models for Sustainability. Med seg som partnere har de 16 bedrifter og organisasjoner i regionen, deriblant TAFJORD.

Byens blå batteri - akkumulatortanken ved Energigjenvinningsanlegget i Ålesund.

Byens blå batteri

Lagring av overskuddsenergi i fjernvarmesystemer vil gjøre elektrifiseringen av Norge både billigere og mer effektiv. I Ålesund bidrar én kjempetermos med energi tilsvarende 23.000 av Teslas powerwall-batterier.

Møre Trafo kåret til "Årets Tafjord EnergiArena-bedrift"! F.v. Camilla Blom , Johan Hustad (NTNU), Knud Stadheim (Møre Trafo), juryleder Annik Magerholm Fet (NTNU) og jurymedlemmene Erik Espeset (Tafjord) og Kjell Slinning (Sunnmørsposten).

Bedriftsnettverk sparer både kroner og miljø

Tafjord EnergiArena har gjennom ti år spart bedrifter for 150 millioner kroner i strømutgifter. Samtidig sparer man miljøet. Slikt gir god grunn til å feire - og til å dele ut pris til Årets Tafjord EnergiArena-bedrift.

Ryker mer enn noensinne

Ryker mer enn noensinne

I juli 2015 ble et nytt renseanlegg tatt i bruk ved energigjenvinningsanlegget på Grautneset. Rensingen ble med dette enda bedre enn tidligere, med utslipp langt under de kravene som myndigheten setter. Likevel ser det ut som om det nå ryker mer ut fra pipen ved anlegget enn det gjorde tidligere.

Fjernvarme og fornybart er fremtiden

Fjernvarme og fornybart er fremtiden

Stortinget har bestemt at Norge i løpet av en generasjon skal bli et CO2-nøytralt samfunn. Da trengs både fjernvarme og nye, fornybare energikilder, sier ansvarlig for fjernvarmen i Tafjord Kraftvarme, i en kronikk i Sunnmørsposten 6. desember 2014..

Satser på miljøet

Satser på miljøet

Tafjord Kraftvarme viser at de har kontroll på miljøaspektene som kan gi miljøpåvirkning i lokalmiljøet. Onsdag den 23. oktober ble selskapet resertifisert etter miljøstandarden ISO 14001:2004.